Previous
Next

ΔΙΣΚΙΑ ΧΑΠΙΑ ΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙ

Κωδικός: EQUANTEL HORSE
43,40 €
με ΦΠΑ
ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΘΕΜΑ

Παρασιτικά σκουλήκια ζουν στα έντερα των αλόγων και των πόνι. Μικρός αριθμός σκουληκιών μπορεί να γίνει ανεκτός, χωρίς να επηρεάζει την ευημερία. Τα μεγαλύτερα φορτία των σκουληκιών μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά προβλημάτων, όπως η ασθένεια, η διάρροια, ο κολικός και ο θάνατος. Η διαχείριση των βοσκοτόπων και η χορήγηση φαρμάκων βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα του αλόγου να διατηρήσει τον εντερικό πληθυσμό των σκουληκιών υπό έλεγχο. Η ανοσοποιητική απάντηση στα σκουλήκια είναι καλύτερη σε ορισμένα άλογα και πόνυ από άλλα και ως εκ τούτου μερικά είναι πιο ευαίσθητα στην προσβολή από σκουλήκια.

Σύνθεση:
Δισκίο Fenbendazolum 50 mg, Fenbendazolum bolus 1250 mg και έκδοχα: μονοϋδρική λακτόζη, ποβιδόνη, τάλκη, στεατικό μαγνήσιο και Aerozil 200.

Δράση:
Η φενβενδαζόλη είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό αντι-ελεντικό φάρμακο ευρέως φάσματος που μεταβολίζεται στο σώμα του ζώου-στόχου σε οξενταζόλη. Το τελευταίο έχει νευροπαραλυτική επίδραση στα νηματώδη (ενήλικα και ανώριμα) και στις προνύμφες μορφές τους. Η φενμπενδαζόλη έχει ισχυρή ωοκτόνο δράση. Επιθέσεις γαστρεντερικών νηματωδών και κάποιων πελμάτων με αποτελεσματικότητα 90-100%.

Ενδείξεις - δισκία:
Για την πρόληψη και την απολύμανση σκύλων και γατών για στρογγυλά σκουλήκια και ορισμένες οδοντοστοιχίες που προκαλούνται από ανώριμες και ώριμες μορφές Toxocara canis, Toxocara cati, Toxocara leonina, Ascarids spp., Uncinaria stenocephala, Filaroides osleri, Ancylostichichinisinisumumum, Trinicurichis caninumis canisum, Trichuris serrata; Taenia pisiformis Taenia multiceps, Taenia hydatigena, Taenia ovis Taenia spp. , Αεροφυλία Capilaria, Filaroides hirthi και Paragonimus kellicoti.

Ενδείξεις - bolus es:
Για προφύλαξη και απολύμανση: Άλογα (φυλή, απασχόληση, τουρισμός), γαϊδούρια, μουλάρια και άλλα ιπποειδή που δεν προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο σε σιλυλίωση, οξυύρωση και παρασιάρτωση σιλυλοπυλόλυση (προκαλείται από Strongylus edentatus ekularylus vulgaris vulgaris vulgaris vulgaris vulgaris Strongylus spp., Strongyloides westeri, Cyichostomum spp., Cylicocylus spp., Cylicostephanus spp., Triodontaphorus spp., Oesophagodontus spp., Craterostomum spp., Trichonema spp., Poteriostomum spp., Cyaloceploisphalus, Probaloiphalus, Probalisphalus, Probiophipus spp.)

Αντενδείξεις:
Δεν υπάρχουν αντενδείξεις για τη χρήση δισκίων Equantel για σκύλους και γάτες. Η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός δεν αποτελούν αντενδείξεις για τη χρήση του προϊόντος. Προκειμένου να επιτευχθεί υψηλή αποτελεσματικότητα του προϊόντος, είναι απαραίτητο οι καθορισμένες δόσεις για τη θεραπεία και η διάρκεια χρήσης. Πολύ υψηλές δόσεις είναι αναποτελεσματικές για σκύλους και γάτες. Συνιστάται η χορήγηση θεραπευτικών δόσεων για 3 έως 5 ημέρες.

Ανεπιθύμητες αντιδράσεις:
Δεν είναι γνωστό. Η φενμπενδαζόλη είναι καλά ανεκτή από τα ζώα-στόχους. Ο θεραπευτικός δείκτης του προϊόντος είναι πολύ υψηλός μετά την αγωγή χωρίς παρενέργειες όπως ευαισθητοποίηση, ερεθισμός της βλεννογόνου μεμβράνης, ερεθισμός του κεντρικού και του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Είναι καλά ανεκτό ακόμη και από ασθενείς και παχύσαρκα ζώα. Πολύ υψηλές δόσεις είναι αναποτελεσματικές για σκύλους και γάτες. Η θεραπεία με ζώα με θεραπευτική δόση του προϊόντος δεν έχει δυσμενή επίδραση στη γονιμότητα, την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του φτέρτρου. Η φενβενδαζόλη δεν χρησιμοποιήθηκε ταυτόχρονα με βρωμοαλανινοφθοκτόνα.

Υπερδοσολογία:
Εάν η υπερδοσολογία δεν παρουσιάζει κλινικές, παρακλινικές, βιοχημικές και άλλες αποκλίσεις στη γενική κατάσταση των ζώων που υποβάλλονται σε αγωγή

Ειδικές προφυλάξεις για τη χορήγηση του φαρμάκου σε ζώα:
Δεν απαιτείται
Δοσολογία και χορήγηση - bol i:
Για εσωτερική χρήση μόνο για κτηνιατρική χρήση στις ακόλουθες δόσεις: 10 mg / kg σωματικού βάρους. (125 χλγρ. / Τόνο βώλος) για 3-5 ημέρες. Δώστε άμεσα και μεμονωμένα σε κάθε ζώο στόχο. Είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε πείνα ή άλλη ειδική διατροφή πριν και μετά τη συμπλήρωση.

EQUANTEL HORSE